Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Använder Blogger.

Mina Bilder

lördag 31 januari 2015

Halleberg !

Sista dagen på Kron och rå, vi han med två hjort drev varav ett var på en icke skjutbar Kapital Kronhjort, och en hjort som drog på långskjuts och koppling av drevern Vimsa.Vi släppte även Pers jämte Zally som ställde 4 stycken vuxna älgar i upptaget, 3 hondjur och en tjur, fast stånd i ca 1 timma, då Per avslutade med den minsta av hondjuren.
De blev även ett rådjur för taxen Cesar.
Vi hade även igår tag i en kapital hjort. .som Tord fick i passet även den drev Vimsa fram. Kul med alla dessa kapitala hjortar,  inte alldeles lätt att få se dom..
Även igår hade Pers Zally fullt upp, då med 5 älgar att jobba med, men utan resultat då de gick loss och den älgen hon följde efter gick i sken och Zally la av.

Read more...

söndag 25 januari 2015

Hjort Jakt Halleberg !

Bra jakt idag, först sköt Anders en Kronkalv för gammelmormor Irmelin 11 år i mars, hon levererar som vanligt, tyvärr blir de troligen pension till hösten då åldern nog tar ut sin rätt,  vi får se. .
Nästa släpp tar Vimsa upp en ensam hind som buktar trångt framför passkedjan, idag hade jag bjudit med Peter "brutalböj" och han var den förste att få hinden i pass, hon ställde upp sig fint på 50 m men tyvärr med en större tall som skymde bogen, och när Vimsa närmade sig och hinden gick loss vände hon rumpan mot Peter och chansen var borta, strax efter de så small de i passet bredvid, där stod Viktor och fick skjuta sin livs första kronhjort, ja leendet var stort på Viktor när vi kom fram där han stod bredvid sin hind och Vimsa i koppel...Grattis Viktor !!
"Drever jakthundens formel 1" eller vad säger du Peter ;-)

Read more...

måndag 5 januari 2015

Kapital Kronhjort 16 taggar !!

Idag kom den kapitala kronhjorten i pass och var dessutom lovlig, Mattias drever Bella körde så jag fick gåshud , varv efter varv inne i såten, jag smög så gott det gick i de frostiga föret in i bukt området och efter ca 1 timme kom dom smygandes i en granplantering , två kapitala!! Den första hann jag inte med, när dom gick loss när Bella närmade sig, men den andra fick jag en glugg på och i backen gick han.
Ja du Laffen, tur jag var enveten med att jag skulle jaga istället för att vi skulle fiska ihop idag :-)
Fisket tar vi när jakten är slut ;-)

Read more...

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails